Preiļu MMS koris piedalās Starptautiskajā koru festivālā Polijā

2.-3. decembrī Polijas pilsētā Belastokā norisinājās VII Starptautiskais koru konkurss “Cantu Gaudeamus”, kuram savu dalību pieteica Preiļu Mūzikas un mākslas skolas koris (diriģente Ilze Valaine, koncertmeistare Inese Orinska). Konkurss notika četrās kategorijās, mūsu skolas koris piedalījās kategorijā B – bērnu kori. Kompetenta, starptautiska žūrija novērtēja kora sniegumu ar Sudraba Diplomu.
Kora dalībnieki bija īpaši pārsteigti un pagodināti, ka žūrijas priekšsēdētājs, komponists Ēriks Ešenvalds pēc konkursa pienāca ar mums aprunāties un veltīja atzinīgus vārdus par kora sniegumu.
Koristi ir ļoti priecīgi par iespēju piedalīties konkursā, gūt jaunu un ļoti noderīgu pieredzi gan muzikālo, gan sadzīvisko (tomēr 3 dienas bez mammas).
Esam pateicīgi par atbalstu un iedrošinājumu skolas direktoram Edgaram Znutiņam, Preiļu novada pašvaldībai, transporta daļas vadītājam Artūram Leperam un komandai, mūsu brīnišķīgajam šoferītim Guntim Reinim. Paldies skolotājam Albertam Vucānam par kopā būšanu, līdzi jušanu.
Kora dalībnieki konkursa izvērtēšanas lapās atzīmēja, ka brauciens ir bijis ļoti vērtīgs, tas devis jaunu pieredzi un vēlmi dziedāt korī vēl daudz atbildīgāk; kolektīvs ir kļuvis saliedētāks; starptautiskā konkursā jāpiedalās reizi gadā, lai izvirzītu sev augstākus sasniedzamos mērķus; esam lepni par to, ko varam un esam sasnieguši!

Informāciju sagatavoja Ilze Valaine

Atbildēt