Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem

Septembris Preiļu Mūzikas un mākslas skolā ir atnācis ar lielu rosību un svētku sajūtu. Ir prieks satikt bērnus klātienē, arī bērni bija noilgojušies pēc mācībām un atkalredzēšanās skolā. Īpašs notikums bija 19. septembrī, kad Preiļu Kultūras centrā tika apbalvoti 6. Jāzepa  Pīgožņa balvas Latvijas Ainavu glezniecībā un 3. Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem, uzvarētāji. Svētku dienā  jauniešu darbi bija apskatāmi KC zālē, bet no šīs nedēļas tos varam skatīt Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas zālē.

  1. Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem galvenā balva aizceļoja uz Rēzeknes Dizaina mākslas vidusskolu. Kā atzina vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, māksliniece Laura Pīgozne, darbu kvalitāte ar katru gadu ir ievērojami augusi. Ainavu glezniecība ir ieņēmusi ievērojamu vietu jauniešu radošajā darbībā.

Kopš šodienas 3. Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem konkursa darbu izstāde ir apskatāma Preiļu Mūzikas un mākslas skolas – mākslas nodaļā, aicinām pieteikties pa telefonu 29610964, lai vienotos par drošību un apmeklējuma laiku.

Skolas direktora vietniece mākslas nodaļā,
Marianna Abricka

Atbildēt