Mecenātu vakars stipendiātiem Preiļos

7. septembra pēcpusdienā Preiļu Mūzikas un mākslas skolas zālē trīsdesmit divi Preiļu novada mūzikas, mākslas un sporta skolu audzēkņi saņēma Viduslatgales pārnovadu fonda vienreizējās stipendijas.

Stipendijas tiek piešķirtas par audzēkņu sasniegumiem un talantīgo sniegumu iepriekšējā mācību gadā (2022./2023. m.g.).

Stipendiju pasniegšanas pasākumā – Mecenātu vakarā, īpaši tiek uzsvērta ziedotāju loma. To atgādināja vai ikviens runātājs: Preiļu Mūzikas un mākslas skolas direktors Edgars Znutiņš, Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas direktors Edgars Vaivods, ziedotāja – uzņēmēja Diāna Pastare, pašvaldības izglītības jomas speciāliste Solvita Ķibere un Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle Evija Gurgāne.

Lielisku muzikālu priekšnesumu bija sagatavojuši viesi no Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas – džeza nodaļas ansamblis. Vakara noslēgumā stipendiāti, vecāki, pedagogi un viesi cienājās ar svētku kliņģeri.

Stipendijām līdzekļus Fonds piesaista gan caur labdarības akcijām, gan uzrunājot ziedotājus. Sporta skolas audzēkņus atbalsta VAS Latvijas Loto, savukārt mūzikas un mākslas skolu stipendijām naudu ziedo novadu uzņēmēji un simtiem iedzīvotāju, piedaloties labdarības akcijā “Bumbu rallijs”.

Īpašs paldies ziedotājiem VAS Latvijas Loto, SIA MVS+, SIA Zelta Zeme, SIA Animāls P, SIA Himalayan International, SIA Rudzāts, SIA Vicars, IK Sinčuks, Renārs Valdonis.

No savas puses pateicamies mērķtiecīgajiem un neatlaidīgajiem mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogiem un treneriem, kas prot atraisīt skolēnu talantus un motivēt uzvarām un sasniegumiem, kā arī pacietīgajiem un mīlošajiem vecākiem, kuri iegulda līdzekļus, enerģiju un laiku savos bērnos ceļā uz izglītības ieguvi.

Mecenātu vakara organizēšanu finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina caur Aktīvo iedzīvotāju fondu VLPF īstenotajā projektā “Labdarības aplis”

Informāciju sagatavoja:
Viduslatgales pārnovadu fonds

Foto: Viduslatgales pārnovadu fonds

Atbildēt