Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Viktorija Jakovļevas darbs labākais Valsts prezidenta Ziemassvētku kartītes dizaina konkursā!

9. novembrī noslēdzās Valsts prezidenta kancelejas rīkotais Valsts prezidenta Ziemassvētku kartītes dizaina konkurss, kurā jau otro gadu mākslas skolu audzēkņi vecumā no 7 līdz 16 gadiem tika aicināti radīt zīmējumu, kas tiks izmantots Valsts prezidenta 2018. gada Ziemassvētku kartītes dizainā.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un darbu vērtēšanas komisijas vērtējumā par konkursa uzvarētāju atzīts darbs “Ziemassvētki Latvijā”, kuru gleznojusi Preiļu Mūzikas un mākslas  skolas audzēkne Viktorija Jakovļeva.

Viktorija stāsta, ka viņai zīmēt patīk jau kopš bērnības un konkursos piedalīties ir īpašs izaicinājums, kam iedvesmu dod arī pedagogs Kazimirs Anspaks (fotogrāfijā kopā ar Viktoriju un prēmēto darbu).

Darbu vērtēšanas komisijas atzinību saņēma seši darbi: par oriģinalitāti – Ropažu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņa Valta Porieša “Ziemas rīts”, kā arī Špoģu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņa Eināra Juhņeviča “Ziemassvētku brīnumu gaidot”, Dagdas Mūzikas un mākslas skolas  audzēknes Kitijas Jermolajevas  “Ziemassvētku rota”, Kalētu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Anetes Porcikas  “Ziemassvētkus gaidot!” un Preiļu mūzikas un mākslas skolas audzēknes Solvitas Ragaušas “Jautrās ķekatas”.

Atbildēt