Netradicionālās modes skate – konkurss “PRIEKŠMETS. MANTA. LIETA.”

  1. februārī Malnavas koledžas filiāles “Višķi” zālē notika Latgales un Vidzemes reģionu mūzikas un mākslas skolu audzēkņu Netradicionālās modes skate – konkurss “PRIEKŠMETS. MANTA. LIETA.”, kurš tika rīkots jau piekto reizi.

Konkursa ideja ir pievērst uzmanību netradicionālajai mākslai, rosināt bērnu iztēli un spējas izmantot netradicionālus izejmateriālus, kā arī praktiski pielietot savas zināšanas mākslas darbu veidošanā.

Šogad jauno mākslinieku darbus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija māksliniece Sandra Poplavska – Rimicāne, apģērbu modelētāja un māksliniece Baiba Priedīte, apģērbu dizainere Margarita Stoļarova, starptautisko projektu koordinatore Gaļina Paniča (Baltkrievija) un Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms.

Modes skates vērtēšana notika divās vecuma grupās – jaunākā grupa līdz 12 gadiem un vecākā grupa no 12 gadiem un vecāki.

Preiļu Mūzikas un mākslas skola konkursā jaunākajā grupā ieguva trešo vietu par tērpu kolekciju “Tādas lietas”.  Kolekciju veidoja  Viktorija Jakovļeva, Katrīne Vasiļevska, Alise Litavniece, Džesika Sirotina, Iluta Vaikule, Linda Gribuste, Marta Jenau, Ance Paula Onužāne, Alita Pavasare, Emīlija Znotiņa un Samanta Mizovska darbojoties Modes studijā skolotājas Ilonas Abdulajevas vadībā.  Milzīgs paldies skolotājai Ilonai par nesavtīgo darbu un meitenēm par uzņēmību!

Atbildēt