Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pūtēju sasniegumi Kazaņā.

Neraugoties uz Covid pandēmijas ierobežojumiem, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi veiksmīgi izmanto iespēju piedalīties dažādos konkursos attālināti. Šoreiz tas ir Starptautiskais pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss BEL SUONO Kazaņā, ko organizē Starptautiskais mākslas centrs “Veiksmes atslēga” (“Kļuč k uspehu”).

 Laikā no 15.-20. aprīlim tika vērtēti jauno mūziķu atsūtītie ieraksti no Krievijas, Polijas, Azerbaidžānas, Ukrainas, Latvijas, Moldovas, Kazahstānas, Baltkrievijas.

Arī šoreiz Laureātu Diplomus  savās apakšgrupās saņēmuši  mūsu skolas Pūšaminstrumentu spēles audzēkņi  Artis Borovskis (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša),  Sabīne Vaivode (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša), Alise Savicka (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Ilze Savicka), Daniels Jānis Pastars (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša), Renārs Koļesņičenko (pedagogs Jānis Livdāns, koncertmeistare Ilze Savicka).

Liels prieks par Preiļu novada Jauniešu pūtēju orķestra veiksmi. Savukārt Oļegs Koļesņičenko ir atzinīgi novērtēts ar Speciālu Diplomu kā Labākais diriģents.

Liels paldies pedagogiem, audzēkņiem un vecākiem!

Direktora vietniece: Laima Sondore

Atbildēt