Sienas gleznojuma atklāšana

20. oktobris Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas audzēkņiem bija īpaša diena!

Preiļu pilsētas parka teritorijā tika atklāts sienas gleznojums, kas tika veidots pēc Nižinas mākslinieces Jekaterinas Vasečko darba, par kuru nobalsoja Preiļu pilsētas iedzīvotāji un viesi pilsētas svētku laikā . Balsošana turpinājās līdz 6. septembrim. Piedāvāti tika cētri izcili gleznojumi, bet meitene ar putniem balsotājiem bija iepatikusies visvairāk.

Gleznojums tapa ukraiņu mākslinieces Natalija Havrišova vadībā. Ar prieku darbā piedalījās mākslas skolas audzēkņi. Tas bija jauns izaicinājums un milzīga atbildība! Šis gleznojums ir kā atbalsts visai ukraiņu tautai un bēgļiem, kas dzīvo pie mums Preiļos.

Sienas gleznojuma atklāšanā piedalījās domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un domes darbinieki, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja darbinieki, kultūras centra darbinieki , mākslas skolas audzēkņi un pedagogi, Preiļu 2. vidusskolas pārstāvji un ļoti daudz interesentu.

Īpaši emocionāls brīdis bija, kad dziedāja trīs ukraiņu meitenītes. Svinīgi tika griezta atklāšanas lenta, kura bija dzeltenzilās krāsās. Noslēgumā bērni tika cienāti ar ļoti garšīgu torti, kuru sagādājušas bija muzeja darbinieces. Šie bija izcili svētki, kas dalībniekiem paliks siltās atmiņās.🎨 💙 💛

Atbildēt